Technológiai korszerűsítés

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból megvalósult technológiai berendezések korszerűsítése az Alföldi tej Kft-nél

Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft. A technológiai berendezések korszerűsítése céljából történő beszerzése jogcímre benyújtott támogatással az alábbi gépek, berendezések beszerzése valósult meg az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap és a Magyar Állam nemzeti költségvetése finanszírozásával (támogatási arány: 25%) )

G01. Trepko pohártöltő zárógép vonal KSP233

A 233 KSP 125 és 1000 ml közötti műanyag tégelyekbe csomagoló automata vonal amely PS vagy PP típusú, plasztikus műanyagból gyártott, kész poharakba tölti a terméket és a poharat alufóliával és koronás fedéllel zárja le. A berendezés fölött egy tiszta levegőt befújó kamra került beépítésre. A vonal többi eleme egy tálcahajtogató berendezés valamint egy egységrakomány képző, amely a meghajtogatatott tálcába helyei a csomagolt terméket.

G02 Trepko pohártöltő zárógép vonal KSP223

A 223 KSP 125 és 300 ml közötti műanyag tégelyekbe csomagoló automata vonal amely PS vagy PP típusú, plasztikus műanyagból gyártott, kész poharakba tölti a terméket és a poharat alufóliával és koronás fedéllel zárja le. A berendezés fölött egy tiszta levegőt befújó kamra került beépítésre. A vonal többi eleme egy tálcahajtogató berendezés valamint egy egységrakomány képző, amely a meghajtogatatott tálcába helyei a csomagolt terméket.

G03 PL-T dugattyús homogenizátor

A homegenizáló egy automatikus szívó és lökő rugós szeleppel ellátott dugattyús volumetrikus szivattyúból, és egy ehhez kapcsolódó homogenizáló részlegből áll, melyen keresztül az anyag magas nyomású mikronizáló folyamaton megy át, melynek eredménye a folyadékban függő részecskék méreteinek csökkenése és homogén méreti elosztása.

G04 Technológiai csőszerelés

Az új folyékony növényi zsír rendszer technológia csőszerelése kialakítása DN-40-65 méretű rozsdamentes csövekből, ívekből, szerelvényekből, fittigekből.

G05 PL-T savószűrő

A berendezés alkalmas savanyúsavó szűrésére. Szitaszövet anyaga vászon. A belépő csőcsonkon keresztül van betáplálva a szűrendő savó. A meghajtott csigával felszerelt rotor továbbítja a terméket a szűrőkamrába. A termék áthalad, a szita szöveten a savó eltávozik , a berendezés pedig az alvadékot a csúz dán keresztül kijuttatja a berendezésből. A termék a szűrőkamrában való tartózkodás idejét a berendezés dőlésszögének állításával szabályozhatjuk. A dőlésszöget mechanikusan egy menetes szárral állítható be.

G06 Trepko PMG2 vaj/zsír csomagoló

A kompakt felépítésű gép részei az alapgép, a rozsdamentes acélból és részben eloxált alumíniumból készült külső felületek, a belül elhelyezkedő hajtómű és több mechanikus hajtás. Az alapgépen vagy egy forgó asztal. Egy hajtómű mozgatja a forgó asztalt, amely kerülete mentén kazetták találhatók, melyek biztosítják a pontos központosítást a különféle munkaállásoknál. A töltő fej fel-le mozgatása helyett a töltéshez a csomagot az emelők emelik fel a töltő fejhez. A berendezés automatán végzi a következő műveleteket: lecsévéli és levágja a kívánt csomagolás hosszat, vályú alakban megformázza a felülről nyitott csomagolást, felszívja a megfelelő adagú terméket és belenyomja a nyitott csomagolásba, bezárja felülről a csomagolást, megformázza, lehúzza a a megformázott terméket asztalról, elfordítja 180°-kal a szállítószalagra.

G07 DD-Inox rozsdamentes tejipari tartály

Tárolására szolgáló kültéri, kármentő tartállyal telepített 30m³ névleges méretű, álló hengeres, kúpos fenekű, paláston fenéken duplikatúrált hőszigetelt rozsdamentes kivitelű tárolótartály. Alátámasztása merevített lefutó acél szoknya, ajtóval ellátva. A tartály alja bejárható zárható helyiségként szolgál. Duplikált technológiai csővezetékkel, vezérelt pneumatikus pillangó szelepekkel szerelve. A működtetéshez szükséges lefejtő – kitápláló szivattyú a tartály alá, az önálló vezérlőszekrény az épületen belül kerül telepítésre. A tartály komplett hőszigetelése a kármentő tartály külsején, és az olajtartály tetején történik.

G09 Gy-Tej aszeptikus tartály

Aszeptikusan kezelt folyékony élelmiszerek és tejipari termékek közbenső tárolása. A berendezés sterilizálása gőzzel történik, majd keringetett vízzel hűtjük le. Használat közben a tartályban a termék feletti teret nyomás szabályozott steril levegő tölti ki.

2019.február 03