Miniszteri látogatás Debrecenben

MINISZTERI LÁTOGATÁS AZ ALFÖLDI TEJ DEBRECENI ÜZEMÉBEN

Debrecen, 2019. május 22. – Felépült az Alföldi Tej Kft. 15 milliárd forintos beruházással készülő új, debreceni sajtgyára, a hozzá kapcsolódó porítóüzemben pedig a végső technológiai szerelési munkálatok zajlanak. .
 

Végéhez közelít cégünk új debreceni üzemének 2017 óta tartó, összesen 15 milliárd forintos beruházása, amely keretein belül két gyártósor valósul meg: egyrészt egy napi 250 ezer liter tej feldolgozásra alkalmas sajtgyártó részleg, másrészt a sajtgyártás során keletkező édes savót feldolgozó, 250 ezer liter kapacitású savóporító üzem. Vállalatunk termékportfóliója így sajttal és portermékekkel bővül, ehhez kapcsolódóan pedig több mint 180 új munkahelyet hozunk létre.

A beruházást megtekintette Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Dr. Papp László, Debrecen polgármestere, Kósa Lajos országgyűlésiképviselő, és Ésik Róbert a HIPA elnöke.

Szijjártó Péter a látogatás során elmondta, hogy a kormánynak a beruházáshoz nyújtott 4,8 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatását az is indokolja, hogy az Alföldi Tej a mai napig az egyetlen olyan tejtermelő csoport, amelynek a tulajdonosai 100 százalékban magyar tejtermelők, és az egyetlen olyan vállalat, amely 100 százalékban magyar tejtermelők által előállított tejet használ fel.

Rózsás Mónika ügyvezető igazgató az üzemlátogatás során kiemelte, hogy a cél a magasabb minőségű és hozzáadott értékű termékek előállítása, amelyekkel vállalatunk képes lesz megőrizni versenyképességünket itthon és külföldön egyaránt.

A fejlesztés eredményeként évi 8500 tonna trappista és gouda sajt, illetve 7000 tonna porított termék előállítására lesz lehetőség Közép-Európa legmodernebb sajt- és porító üzemében.

 
2019. május 23.