Felhívás! - Frissítve

Felhívás!


Az Alföldi Tej Kft. a felelős gyártói magatartás szabályait szem előtt tartva, elővigyázatosságból az általa gyártott egyes tejföl termékek visszahívását, kereskedelmi forgalomból történő kivonását és a fogyasztók tájékoztatását rendelte el. A visszahívás oka egy szórványos mikrobiológiai szennyeződés. Érzékszervi bírálatok alkalmával elváltozásokat fedeztünk fel egyes termékekben, amelyek kizárólag a tejföl gyártósort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibákra vezethetők vissza. 

A forgalomból történő kivonásról a Hatóságokat jogszabályi előírások alapján haladéktalanul értesítettük. Az Alföldi Tej Kft. bejelentése alapján a NÉBIH az érintett termékek visszavonását közzétette, a fogyasztókat tájékoztatta a honlapján. A mikrobiológiai szennyeződés a termékekben elszórtan volt kimutatható, azonban vállalatunk elővigyázatosságból valamennyi, 2021. augusztus 2. és 2021. augusztus 14. közötti gyártási idejű, 2021. szeptember 15-i és 2021. szeptember 28-i közötti lejáratú, általunk gyártott tejföl termékünket visszahívta. A mikrobiológiai szennyeződéssel érintett termékek esetében felbontáskor termékre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható. Amennyiben az ilyen jellemzővel rendelkező termékeket hőkezelés (főzés) nélkül fogyasztották el, akkor rövid időn belül gyomorpanaszok jelentkezhetnek. A fogyasztók a visszahívásban érintett termékeket a vásárlás helyszínére visszavihetik, és az üzletekben a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatérítik a termékek árát.

A termékvisszahívás napjáig sem az Alföldi Tej Kft-hez, sem kereskedelmi partnereihez nem érkezett reklamáció a visszahívásban érintett tejföl termékekre vonatkozóan.

Az általunk okozott esetleges kellemetlenségért a fogyasztók elnézését kérjük!

Cégünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben ilyen hiba ne fordulhasson elő, ezért gyártásunk során megnöveltük az ellenőrzések számát, és szigorítottuk a folyamatok ellenőrzését.

A visszahívott termékek listája a HÉBIH honlapján megtalálható:
Termékvisszahívás - Nébih (gov.hu)
 

2021.08.31.