Az ország kedvenc fagyikombinációja

Megvan az ország kedvenc fagyikombinációja

Riska ismét kutatott: a tejipari márka ezúttal fagyizási szokásainkra volt kíváncsi


Csoki vagy vanília? Tölcsér vagy pohár? Eper vagy citrom? Egyesek a tölcsért, mások pedig a sétáló poharakat szeretik jobban. A Riska ismét nagy vállalkozásra szánta magát és a május 8-án ünnepelt Fagyi világnapja alkalmából indított játékot, melynek célja az volt, hogy kiderüljön, mik a kedvenceink és hogyan szeretünk a legjobban fagyizni.
Habár a kézműves és a különböző édes sütemények ízvilágára emlékeztető fagyik virágkorát éljük, hamar kiderült, hogy a klasszikusok, melyek gyerekkorunk óta minden nyarunkat végig kísérik, sose mennek ki a divatból. De hogy ezek közül melyek a nagy kedvencek, amik egy fagyizó kínálatából sem hiányozhatnak, arra a tejipari márka játékos közvélemény kutatása próbált fényt deríteni.
 
A hagyományos ízek közül az abszolút közöségkedvenc a csoki lett, ami a puncs és a vanília ízeket utasította maga mögé. A gyümölcsös ízek közül legtöbbeknek citrom kerül a tölcsérébe, megelőzve az epret és a sárgadinnyét. A harmadik fordulóban a „miben?” kérdésre kereste a játék a választ: sokan szeretik a kelyhet és a sétálós poharat is, de a legtöbbeknek a fagyizás kötelező eleme a tölcsér marad, legyen az a klasszikus, vagy az édes változat. A negyedik kör azoknak szólt, akik halmozzák az élvezeteket: a fagyitoppingok között természetesen toronymagasan a csokiöntet nyert, a cukorszórást és a tejszínhabot hagyva maga mögött.
A különböző körök eredményei alapján így megszületett az ország kedvenc fagyija, ami nem más, mint a csoki-citrom kombináció, tölcsérben, csokiöntettel. Köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott az elmúlt négy hétben és betekintést engedett fagyizási szokásaiba.


*A kutatás nem reprezentatív Magyarország teljes lakosságára, csak szórakoztató jelleggel készült, a Riska Instagram követőinek megkérdezésével.
2021.06.14