2017 debreceni beruházás

2017-ben 4,8 milliárd támogatás a debreceni beruházáshoz

Már a nyáron elkezdődhet a termelés az Alföldi Tej Kft. új debreceni gyárában – tájékoztatta a Cívishírt a cég ügyvezető igazgatója. 2015-ben vásárolták meg a Köntösgát soron lévő üzemet, amelynek területén egy ötszintes, a legmodernebb technológiával felszerelt sajtgyárat és egy porító üzemet építenek. A bontási munkálatok már elkezdődtek, és a tervek szerint a sajtgyártó üzemben július végén, augusztus elején elindulhat a termelés. Évi 8500 tonna sajt gyártását tervezzük, ez napi 250 ezer liter tej feldolgozását jelenti majd. Első körben trappistát és gouda sajtot gyártunk, de később magasabb minőségű termékeket is előállítunk a debreceni üzemben. .

Elkezdődött a dolgozók toborzása, és májusig fel is veszik a tervezett mintegy 100 új alkalmazottat (jelenleg 135-en dolgoznak a debreceni üzemben – a szerk.), akiknek a képzésére 500 ezer eurót nyert a cég.

Az Alföldi Tej Kft. debreceni beruházása 12 milliárd forintba kerül, ebből 4,8 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatás.

Az Alföldi Tej nettó árbevétele 2017-ben meghaladta az 53 milliárd forintot, a munkavállalók létszáma pedig 630 a fehérvári és a debreceni gyárban. Az évek óta tartó 15-20 százalékos növekedési ütem mellett és a debreceni beruházások befejezésével a belföldi tejfeldolgozók között első lehet a cég.

 

Forrás: Cívishír/MTI )

2018. február 23.