Laktózmentes desszert Valentin-napra

Laktózmentes desszert Valentin-napra
 
A Valentin-nap gyökerei egészen az ókorig, egy keresztény ünnepig nyúlnak vissza, ma már azonban a szerelmesek ünnepeként tartják számon. Ezen a napon minden a párokról szól és a finomabbnál finomabb édességekről, amiket a laktózérzékenyeknek sem kell nélkülözniük.  Ha meglepnénk partnerünket, választhatunk desszertet a cukrászdák hatalmas kínálatából, de még különlegesebbé tehetjük ezt a napot, ha mi magunk készítjük el párunk kedvenc desszertjét. Ha nincs ötletünk mit süssünk, ezzel a laktózmentes recepttel biztosan sikerünk lesz.
 
Olyan recepttel készültünk, amit még követőink osztottak meg velünk a „Hónap sztárja” játékunk keretében. A beküldött receptekből készítettünk egy gyűjteményt és ebből választottuk ki a Tejberizses gyümölcskockát, ami tökéletes választás Valentin-napi desszertnek. Ha romantikus vacsorát terveznénk akkor sem kell órákig receptekért kutatni, a válogatásból több fogást is el lehet készíteni.
 
 
Tejberizses gyümölcskocka
 
Hozzávalók
Tészta:
• 5-6 tojásból hagyományos piskótalap
 
Töltelék:
• 50 dkg rizs
• laktózmentes Riska tej
• cukor
• vaníliás cukor
• csipet só
• reszelt citromhéj
• 2x200 ml laktózmentes Riska habtejszín
• 1 dl víz
• 1 csomag étkezési zselatin
• gyümölcsök
• tortazselé (a tasakon levő leírás szerint elkészítve)
 
Elkészítés:
A töltelékhez tejberizst készítek fél kg rizsből, tejjel, ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral, pici sóval, illetve reszelt citromhéjjal, ami kellemes ízt ad. Ha készen van, kihűtöm. Fél liter tejszínt felverek, majd a tejberizshez keverem. 1 dl vízhez 1 csomag étkezési zselatint teszek, felforralom, és kissé kihűlve belekeverem a rizstöltelékbe.
Az így elkészült krémet ráterítem a piskótára. Kirakom gyümölcsökkel, majd gyümölcszselatinnal leöntöm. Hideg helyen hagyom megdermedni, majd kockákra vágva tálalom.
 
TIPP: Készülhet a piskótalap szív alakú formában is, a krémet pedig megbolondíthajuk apró gyümölcsdarabokkal.