A Legjobb családi Recept

Minden család életében akadnak olyan receptek, melyek már nem mai gyerekek. Te is használod édesanyád receptjeit, aki a mamától tanulta őket, de igazából már több generációval ezelőtt is ugyanúgy készítették sós vagy épp édes kedvenceiteket dédszüleitek?
 
„A Legjobb családi Recept”
  
 
A tradíció szép dolog. A kézről-kézre járó receptek megmelengetik a szívünk, hisz legtöbbször olyan emlékek is kapcsolódnak hozzájuk, melyek közel állnak a szívünkhöz. Példának okáért a mama pogácsája, amivel hazavárt minket a napköziből, anya aprósüteményei, amikből az egész család szívesen csipegetett a közös ünnepléseken, vagy épp azok a klasszikus születésnapi torták, melyet mi sütünk együtt gyermekeinkkel, dédanyáink receptje alapján. Biztosan mindenkinek van egy hasonló emlék a tarsolyában, amire szeret visszagondolni és, amihez társul valami finomság is.
 
Május elsején az édesanyáknak és nagymamáknak kedveskedve játékot indítottunk, mely keretében a „Legjobb családi receptet” kerestük régi, generációról generációra öröklődő szakácskönyvek legmélyéről. Számtalan csodás recepttel és történettel ismerkedhettünk meg a pályázatunk során, mely végén az első helyezett egy Whirpool mikróhullámú sütővel lett gazdagabb. Örömmel láttuk, hogy mindenki lelkesen veti bele magát a sütésbe és alkotja meg újra tradicionális családi receptjeit.
A megmérettetés valódi sokszínűséget képviselt és másoknak is megadta a lehetőséget rá, hogy beleszerethessenek egy-egy klasszikus finomságba.
 
A pályázatra több száz recept érkezett, amiből csak nagyon nehezen tudtuk kiválasztani azt a tizenkettőt, amit szavazásra bocsájtottunk Facebook oldalunkon, hogy követőink eldönthessék, ki „álljon” a dobogóra. A verseny igen szoros volt az első helyezésért, ám végül Varga Márta diós kosárkája nyert, Barcsi Katalin legényfogó receptje a második-, és Olaszné Tiber Henrietta sajtos rolója a harmadik helyezést érte el. Ezen három recept elkészítéséből saját videót is forgatunk, melyet az érdeklődők megtekinthetnek majd a saját platformjainkon is. 
 
 
 
Reméljük, hogy a jövőben sok hasonló, kreatív játékra lesz még alkalmunk veletek! Addig is jó sütést kívánunk mindenkinek és ne feledjétek, hogy egy jó recept egy finom süteményhez még nem minden. A megfelelő összetevők kiválasztása adja a receptek kvintesszenciáját, hisz csak a legjobból születhet meg a legfinomabb.
 
2022.05.27.