Blog

Speciális diéták: mikor, mennyi és milyen tejet fogyasszunk?

A tej és a tejtermékek, sokszínűségüknek köszönhetően a legtöbb, akár speciális diétába is beilleszthetők, sőt, beltartalmi értékeik miatt javasolt is beillesztésük.

Sűrítési technikák

A magyar és a nemzetközi konyha egyaránt előszeretettel használ különféle sűrítési módokat az ételek gazdagításához.

Tejtermékek a kisgyermekek hozzátáplálásában

Gyakran felmerül a családban, amikor megérkezik az első kisbaba, hogy mikor, illetve hogyan kell majd megkezdeni a különböző ételek és élelmiszerek megismertetését, azaz a hozzátáplálást.

Miért hasznosak az élőflórás tejtermékek?

A hétköznapok során, reklámokban, illetve a bevásárlások alkalmával nagyon gyakran találkozunk élőflórás tejtermékekkel, de vajon tudjuk-e, hogy miért is nevezünk egy tejterméket élőflórásnak? Mit érdemes tudnunk ezekről a készítményekről?

Keressük az ország nagymamáját

Nyerj egy hűtőt, Magyar termékeket és saját receptvideót nagymamádnak!
 

Nagy Riska Kutatás

Nagy fába vágta a fejszéjét a tavalyi év elején Magyarország egyik kedvenc tejipari márkája: a kitűzött feladat nem volt más, mint feltérképezni azokat a generációk óta fennálló törésvonalakat, melyek a hasuknál fogva választák ketté az ország lakosságát.

Mindennapi tej kisokos

Nem először van szó arról, hogy miért érdemes a tej és a tejtermékek fogyasztását egy egészséges, kiegyensúlyozott diétába illeszteni. Most részletezzük a tej beltartalmi értékeit és napi fogyasztás megfelelő mennyiségére is kitérünk.

Hogyan együnk okosan az ünnepi időszak alatt?

A téli ünnepi időszak során hajlamosak vagyunk túlterhelni a szervezetünket, hiszen ilyenkor különféle ételeket, édes-, és sós süteményeket fogyasztunk, általában jóval többet, mint amennyire szükségünk lenne.  

Miért érdemes sajtot fogyasztani?

A sajt, meghatározása szerint tejből vagy tejszínből készített élelmiszer, mely savas, oltós vagy vegyes alvasztással készülhet érleléssel vagy akár anélkül.

Őszi ételek laktózérzékenyek számára

Ősszel, amikor kezd borússá válni az idő, és megkezdődik az influenza szezon, ideje megerősítenünk a szervezetünket.

Mit kell tudni az UHT tejről?

Napjainkban több hőkezelési eljárás is érheti a tejet, vegyük át sorban.

Nyári ételek laktózérzékenyek számára

Az alábbi receptek kimondottan a nyári időszakban aktuálisak.

Mit kell tudni a laktózmentes tejtermékekről?

A laktózérzékenységben szenvedők szervezetéből a laktáz enzim hiányzik, vagy nem elegendő.

A tej immunerősítő hatása

Bővebben a tejtermékek vitamin-, és ásványianyagtartalmáról.

A tejjel kapcsolatos tévhitek

Ezeket szeretnénk tisztázni és egyesével átvenni őket.

Alföldi Tej: köszönet a hétköznapi hősöknek

Vállalatunk is csatlakozott a Tej Terméktanács kampányához
 

6 érv a hazai tej mellett

A tej az egyik legjobb folyadék, amit választhatunk a víz után.