Rólunk

Alföldi Tej Kft. - A mai napig az egyetlen tejtermelő csoport vagyunk, amelynek tulajdonosai 100%-ban magyar tejtermelők.

Az Alföldi Tej Kft. Magyarország egyik legnagyobb tejfeldolgozó vállalkozása. Cégünk 2003. április 30-án alakult, és először alapanyag termeléssel, illetve értékesítéssel foglalkozott. Vállalatunk 2005. novemberben megvásárolta a felszámolás alatt lévő Parmalat Hungária Zrt. székesfehérvári feldolgozó üzemét, majd 2015-ben FrieslandCampina Zrt. debreceni üzeme került társaságunk tulajdonába. A mai napig az egyetlen tejtermelő csoport vagyunk, amelynek tulajdonosai 100%-ban magyar tejtermelők.

Az Alföldi Tej Kft. vezető helyet foglal el a magyar tejtermékek értékesítésének piacán. A legjobb minőségű magyar alapanyagok feldolgozásával, szigorú minőségellenőrzési módszerekkel biztosítjuk termékeink folyamatosan magas minőségét. Termékeink 100 %-ban magyar tejtermelők által előállított tejből készülnek. A feldolgozó üzemeinkben jelenleg UHT tej, ízesített tejek, ESL tej, túró, tejszín, vaj, tejföl, natúr és ízesített joghurtok és joghurtitalok, kefir, kaukázusi kefir, valamint vajkrémek készülnek. Az elmúlt másfél évtizedben elért folyamatos fejlődés eredményeként belföldön az Alföldi Tej Kft. piacvezetővé vált.

Az Alföldi Tej Kft. nem csupán a tejtermékek gyártásában ért el kiemelkedő eredményeket, hanem népszerű új márkákat vezetett be a magyar piacra: a Magyar tej, a Riska és az Alföldi. Termékeink az ország szinte mindegyik kis- és nagykereskedelmi üzletében megtalálhatók.